Απεργία 28 Νοεμβρίου: «Άβατον» το κέντρο της Αθήνας με συγκεντρώσεις και χωρίς μέσα μεταφοράς

Απεργία 28 Νοεμβρίου: «Άβατον» το κέντρο της Αθήνας με συγκεντρώσεις και χωρίς μέσα μεταφοράς

Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις - «Νεκρώνει» η χώρα από το 24ωρο απεργιακό μπλακ αουτ

«Άβατον» είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται για την σημερινή πανελλαδική απεργία είναι σε εξέλιξη κάνοντας το κέντρο της πόλης απροσπέλαστο ενώ οι απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό «έμφραγμα». Εφόσον είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε καλό θα είναι να συμβουλευτείτε πρώτα το δελτίο κίνησης της Τροχαίας.

Εκτός... λειτουργίας είναι σήμερα ολόκληρη η χώρα, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Η ΓΣΕΕ έχει καλέσει όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Χειρόφρενο στα Μέσα Μεταφοράς - Κινούνται μόνον τα λεωφορεία

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλοι την ημέρα οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας (5:00 πμ) έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Διαφορετικές ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ η οποία θα ξεκινά από τις 10:45 έως τις 16:45.

Δεμένα και τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν σήμερα τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ -περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων- ξεκίνησε στις 00:01 σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 24:00.

«Τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Αναφέρει ότι «η κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο και μειώθηκαν και αποψιλώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, καθώς και η κατάργηση του κοινωνιοκτόνου νόμου 4387/2016 για τις συντάξεις», αποτελούν θέματα πρώτης προτεραιότητας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...