Αναστολή της ποινής φυλάκισης για την καθαρίστρια από το Βόλο

Αναστολή της ποινής φυλάκισης για την καθαρίστρια από το Βόλο

Στην 53χρονη είχε επιβληθεί κάθειρξη 10 ετών για «κατάχρηση» σε βάρος του Δημοσίου

Την αναστολή της απόφασης προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα larissanet, η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Η 53χρονη γυναίκα είχε καταδικαστεί σε 10ετη κάθειρξη καθώς καταδικάστηκε ως «καταχραστής του Δημοσίου» επειδή παραποίησε απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας σχολείου. Η ίδια είχε υποστηρίξει πως το έκανε για να μπορέσει να έχει εισόδημα για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς την 53χρονη διοργανώθηκε έξω από το δικαστήριο.

Τις θερμές της ευχαριστίες για τη συμπαράσταση που έδειξε «όλος ο κόσμος» εξέφρασε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας. «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μαμάς μου» είπε η κοπέλα, μιλώντας στις κάμερες έξω από το δικαστήριο.

Τις ευχαριστίες της εξέφρασε και η πεθερά της 53χρονης γυναίκας.

Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να διαβιβαστεί σε εκείνη η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης, ενώ και οι συνήγοροι της γυναίκας κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης.

Η 53χρονη κρατούνταν στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.