Κατολισθήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας απέκοψαν έξι χωριά των Αγράφων

Κατολισθήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας απέκοψαν έξι χωριά των Αγράφων

Σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα ορεινά χωριά

Η κακοκαιρία που πλήττει από χθες τη δυτική Ευρυτανία, προκάλεσε προβλήματα στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα vimapoliti.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγράφων, όπου μετά την γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώνονται σοβαρές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο, Επινιανά, Μάραθο, Βραγγιανά, Μοναστηράκι και Τροβάτο από μεριά του Καρπενησίου. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του δήμου Αγράφων αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στα χωριά Επινιανά, Μοναστηρακι και Μαραθος.

Στα υπόλοιπα τρία χωριά η μοναδική πρόσβαση παραμένει από την Καρδίτσα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο δρόμος από το Καρπενήσι προς Τρίδεντρο, Βραγγιανά και Τροβάτο θα παραμένει κλειστός σήμερα, αφού λόγω των συνεχόμενων εντόνων βροχοπτώσεων, αλλά και της επικινδυνότητας από τις συχνές κατολισθήσεις, η κυκλοφορία είναι αδύνατη.

Μικρότερα προβλήματα σημειώνονται και στις Δημοτικές Ενότητες Απεραντίων και Ασπροποτάμου, ενώ υπήρξαν και συχνές ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...