Σημαντικές ζημιές από το πέρασμα της «Πηνελόπης» στην Ηλεία

Σημαντικές ζημιές από το πέρασμα της «Πηνελόπης» στην Ηλεία

Βασικές υποδομές, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες υπέστησαν μεγάλες ζημιές

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε στο πέρασμά της από την Ηλεία η καταιγίδα «Πηνελόπη», όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ilialive.gr.

Η καταιγίδα κατέγραψε σημαντικά ύψη βροχής στην ευρύτερη περιοχή του νομού, κυρίως στα κεντρικά και νότια, με το κύριο μέτωπο να πλήττει την περιοχή του Πύργου ανατολικά και βόρεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη γέφυρα του Ενιπέα από Λαντζόι προς Χελιδόνι, όπου υποχώρησε τμήμα της ασφάλτου και φαίνεται να υπάρχουν υποσκαφές στα βάθρα της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και μετά από λίγο να απαγορευτεί ολοκληρωτικά από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω Νεράιδας. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο υπάρχει ήδη έτοιμη εργολαβία, ωστόσο μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά, οι όμορες περιοχές θα επικοινωνούν με εκτροπή της κυκλοφορίας από Χελιδόνι προς Νεράιδα.

Ζημιές σημειώθηκαν και στο γήπεδο Αλποχωρίου, στο οποίο κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της τσιμεντένιας μονομπλόκ μάντρας, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν χώματα και τμήμα του γηπέδου, αλλά και η περίφραξη και οι πάγκοι των ομάδων και να καταλήξουν στον κεντρικό δρόμο, αποκλείοντας τη μια λωρίδα κυκλοφορίας. Ζημιές υπέστησαν και πολλές καλλιέργειες, καθώς και κτηνοτροφικές μονάδες,

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrisnews.com, οι κτηνοτρόφοι στο Ανεμοχώρι αντίκρισαν το πρωί σημαντικές ζημιές στις μονάδες τους. Σε πολλά σημεία δε του Νομού, τα φερτά υλικά δημιούργησαν πρόβλημα σε βασικές υποδομές, όπως δρόμοι που κόπηκαν στα δύο, αγροτική οδοποιία που παρουσίασε σημαντικές φθορές με αποτέλεσμα να είναι μη προσβάσιμη, και γεφύρια που σκεπάστηκαν από το νερό.

Συγκεκριμένα, ζημιές προκλήθηκαν και καταγράφηκαν από κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ήλιδας στις Τοπικές Κοινότητες: Δουνέικα, Γεράκι, Περιστέρι, Κρυονέρι, Δαφνιώτισσα, Κεραμιδιά, Μαζαράκι, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Βελανίδι και σε άλλα σημεία όπου οι φθορές ήταν μικρότερης κλίμακας.