Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από αύριο Τετάρτη.

Μάλιστα η ΕΜΥ αναφέρει ότι ο καιρός αύριο θα συνοδεύεται από ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Μάλιστα σημειώνει ότι οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες και το βράδυ θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση.

Την Πέμπτη το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά στα βόρεια η μέγιστη θα φτάσει τους 4 με 8 βαθμούς Κελσίου και στα κεντρικά του 5 με 10 βαθμούς Κελσίου. Οι ισχυροί βοριάδες θα σαρώσουν όλη τη χώρα και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται οι βοριάδες να εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε στην ΕΡΤ ότι την Τετάρτη «το πάνω χέρι θα πάρουν οι βοριάδες», ενώ πρόσθεσε πως το πολικό ψύχος θα καταφέρει την Πέμπτη -κυρίως- να εισέλθει και στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας. Αυτό θα προκαλέσει χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, αλλά και σε ημιορεινές από τα 400-600 μέτρα και άνω.

«Θα εισβάλει ο βοριάς και θα είναι παγερός» επεσήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου και πρόσθεσε ότι: «Οι πολύ ενισχυμένοι και ψυχροί βοριάδες θα έρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα. Γενικά θα είναι χειμωνιάτικες μέρες η Πέμπτη και η Παρασκευή».