Αποφυλακίστηκε ο πατέρας που έπνιξε τα τρία του παιδιά σε ποτάμι της Κρήτης

Αποφυλακίστηκε ο πατέρας που έπνιξε τα τρία του παιδιά σε ποτάμι της Κρήτης

Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Εκτός φυλακής βρίσκεται έπειτα από 19 χρόνια ο άνθρωπος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο όταν έπνιξε τα παιδιά του στον Αλμυρό Ποταμό στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης είχε προκαλέσει αποτροπιασμό με την ενέργεια του να σκοτώσει τα τρία παιδιά του όταν τα έπνιξε στον Αλμυρό ποταμό το 1999. Εξέτιε την ποινή του στις φυλακές και χθες αποφυλακίστηκε ενώ του απαγορεύτηκε η παρουσία του στην Κρήτη.

O Mεταξάκης, γράφει το Flashnews.gr, ήταν σε διάσταση με τη γυναίκα του Αργυρώ, με την οποία είχαν κλεφτεί το 1986, αν και δεύτερα ξαδέλφια. Μαζί έκαναν τέσσερα παιδιά, αλλά η συμβίωσή τους δεν ήταν ποτέ ειρηνική. Έντονοι καβγάδες, αντιπαραθέσεις και άγριες φωνές. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η γυναίκα του του έλεγε να φύγει από το σπίτι. Τον Ιούνιο του 1999 σε μια προσπάθεια να πείσει τη σύζυγό του να ξαναγυρίσει κοντά του, απήγαγε τα παιδιά του και απειλούσε να τα σκοτώσει.

Τελικά τα πράγματα ηρέμησαν και όλοι πίστεψαν ότι δεν θα έκανε ποτέ κακό στα τρία αγόρια κι στη μια του κόρη, αφού το μόνο που ήθελε ήταν να επιστρέψει στη γυναίκα του. Έκαναν όμως λάθος.

Το χρονικό του φρικιαστικού εγκλήματος

Ήταν 20 Σεπτεμβρίου 1999. Ο πατέρας, πήρε με το αυτοκίνητο του τη 12χρονη κόρη του, τον Γιάννη 10 ετών, τον Νίκο 4 ετών και το δίχρονο αβάπτιστο αδελφάκι τους για να πάνε βόλτα και κατέληξαν στον Aλμυρό ποταμό. Ξαφνικά έδεσε τα χέρια της κόρης του στο λεβιέ για να μην μπορεί να κινηθεί, πήρε τα αγόρια στην όχθη του ποταμού και τα πέταξε στα κρύα και ορμητικά νερά του ποταμού. Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε με την κόρη του στην περιοχή του Mοχού, όπου και την εγκατέλειψε.