Φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ για κακοποίηση σκύλου

Φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ για κακοποίηση σκύλου

Ο ιδιοκτήτης του το είχε δεμένο στο δρόμο, χωρίς κατάλυμα και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες

Σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ιδιοκτήτης σκύλου στη Ζάκυνθο μετά από καταγγελία σε βάρος του για παραμέληση από μέλη Φιλοζωικών Οργανώσεων του νησιού, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα imerazante.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τη μήνυση που είχε υποβληθεί προχθές στην Αστυνομία, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και οδηγήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου στο δικαστήριο, όπου πήρε αναβολή για χθες. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, παρατηρούνταν τις τελευταίες ημέρες πως οι συνθήκες διαβίωσης του ζώου οδηγούσαν στην εκτίμηση, ότι νομικά πρόκειται για συνθήκες παθητικής κακοποίησης, που υπαγόρευε πως πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα.

Αφού διαπίστωσαν την ακριβή περιοχή, που βρίσκεται το ζώο, την κατάσταση (έλλειψη καταλύματος ή κατάλυμα που δεν είναι άνετο, υγιεινό και κατάλληλο, προσαρμοσμένο στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου, που να του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική του όρθια στάση) και το χρονικό διάστημα στο οποίο βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση, έβγαλαν όσο το δυνατόν κοντινές και ευδιάκριτες φωτογραφίες και κίνησαν τις νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο σκύλος ήταν μόνιμα δεμένος σε δρόμο, από μια παροχή νερού, χωρίς καν προστασία από τις καιρικές συνθήκες και χωρίς κανείς να ξέρει, εάν είναι εμβολιασμένο και ότι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μάλιστα τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων παρακολουθούσαν για δύο συνεχής ημέρες υπό βροχή τον σκύλο και κατέγραψαν ότι βρισκόταν στο ίδιο σημείο και στην ίδια κατάσταση. Χωρίς δε να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, υπέβαλαν μήνυση κατα αγνώστου και οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του άτυχου τετράποδου, ο οποίος καταδικάστηκε.