Έκλεψαν… κουφώματα αξίας 5.000 ευρώ από πολυκατοικία

Έκλεψαν… κουφώματα αξίας 5.000 ευρώ από πολυκατοικία

Δύο νεαροί οι οποίοι ισχυρίστηκαν, ότι ο ιδιοκτήτης δεν τα χρειαζόταν

Ένας 19χρονος και ένας 25χρονος, υπήκοοι Αλβανίας συνελήφθησαν από στελέχη της Άμεσης Δράσης στο Ηράκλειο, καθώς έκλεψαν από πυλωτή πολυκατοικίας στο Μασταμπά κουφώματα συνολικής χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr, ο 19χρονος έσπευσε να ξεφορτωθεί τα κλοπιμαία, τα οποία πούλησε σε κατάστημα, ενώ αφού ομολόγησε, υπέδειξε ως συνεργό του έναν 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος συνελήφθη επίσης. Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όπου ο 19χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέφηβικης ηλικίας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι παλιατζής και ότι νόμιζε, πως ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε τα κουφώματα, καθώς και ότι σε κάθε περίπτωση βρισκόταν σε ανάγκη, αφού του είχαν κόψει το ρεύμα και έχει μικρό παιδί και έγκυο γυναίκα. Ο 25χρονος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, καθώς ισχυρίστηκε, ότι δεν ήξερε πως ο ιδιοκτήτης δεν είχε δώσει την συγκατάθεση του και ότι πήγε να βοηθήσει τον 19χρονο στην μεταφορά, για ένα μεροκάματο των 20 ευρώ.