«Η Κρήτη μπορεί να γίνει κέντρο αποκατάστασης των Κοσμοναυτών»

«Η Κρήτη μπορεί να γίνει κέντρο αποκατάστασης των Κοσμοναυτών»

Συνάντηση του Ρώσου κοσμοναύτη Oleg Artemyev με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Η Κρήτη έχει τις δυνατότητες λόγω του κατάλληλου κλίματος και των φυσιοιατρικών και ξενοδοχειακών υποδομών να καταστεί κέντρο αποκατάστασης κοσμοναυτών, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Artemyev ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του κοσμοναύτη στην Κρήτη.  Είναι ο έβδομος κατά σειρά Ρώσος κοσμοναύτης, που φτάνει στην Κρήτη στο πλαίσιο των προγραμμάτων αποκατάστασης, που ξεκίνησαν το 2015 υπό το συντονισμό του Έλληνα δημοσιογράφου στη Μόσχα Θανάση Αυγερινού αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον Ρώσο κοσμοναύτη, την οικογένεια του, αλλά και την επιστημονική ομάδα αποκατάστασης, ανέφερε ότι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κρήτη που Ρώσοι κοσμοναύτες τα τελευταία χρόνια επιλέγουν την Κρήτη για την φυσιοιατρική αποκατάσταση της υγείας τους μετά από πολύμηνη παραμονή στο διάστημα.

«Η παρουσία του έβδομου κοσμοναύτη που επιλέγει την Κρήτη για να ακολουθήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης,  δείχνει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες που προσφέρονται στο νησί και είναι μια μεγάλη προβολή για την Κρήτη, την Ελλάδα. Από την παρουσία των Ρώσων κοσμοναυτών στην Κρήτη, το νησί μας μόνο οφέλη μπορεί να έχει»,  δήλωσε ο Περιφερειάρχης δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας της Aegeo SPA με το Κέντρο Αεροδιαστημικής Ιατρικής της Ρωσίας.