Καταδίωξη διακινητή παράτυπων μεταναστών στο Ωραιόκαστρο

Καταδίωξη διακινητή παράτυπων μεταναστών στο Ωραιόκαστρο

Συνελήφθη 30χρονος Ιρανός

Συνελήφθη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης έπειτα από καταδίωξη 30χρονος υπήκοος Ιράν, ο οποίος μετέφερε παράνομα δέκα αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο αλλοδαπός ύστερα από σήμα τους να σταματήσει στον κόμβο Ωραιοκάστρου επί της Εγνατίας Οδού, αρχικά ακινητοποίησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε, αλλά όταν προσέγγισαν οι αστυνομικοί, έθεσε το Ι.Χ. σε κίνηση και τράπηκε σε φυγή. προκαλώντας φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το αυτοκίνητο του 30χρονου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Νικόπολης, ενώ ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη, παρά το γεγονός ότι προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι επέβαιναν στο όχημα δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Από την έρευνα προέκυψε, ότι οι αλλοδαποί (υπήκοοι Πακιστάν και Μπαγκλαντές) εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.