Ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου ξεσπά: Δολοφονήθηκε όπως ο Παύλος Φύσσας

Ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου ξεσπά: Δολοφονήθηκε όπως ο Παύλος Φύσσας

«Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι "κανονικοί" άνθρωποι»

Ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλο με ένα κείμενο του στο facebook αναφέρεται στον τραγικό θάνατο που βρήκε στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 33χρονος Νίκος Κωστόπουλος στο δημόσιο μήνυμα του αναφέρει πως ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε «όπως δύο νέοι άνθρωποι, ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας», εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ εναντίον των «κανονικών» ανθρώπων.

Αναλυτικά στο κείμενο γράφει:

«Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι, ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας, επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο. Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοι, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι "κανονικοί" άνθρωποι. Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους. Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους. Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία. Ο Λουκμάν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία. Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δεν θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη. Για κάθε Λουκμάν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία.

Νίκος Κωστόπουλος»

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...