Φυλάκιση σε 95χρονο που κατηγορείται για ρευματοκλοπή

Φυλάκιση σε 95χρονο που κατηγορείται για ρευματοκλοπή

Βρέθηκε πειραγμένος μετρητής της ΔΕΗ σε αποθήκη που ήταν στο όνομά του

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρέθηκε 95χρονος από τη Δυτική Λοκρίδα, με την κατηγορία της κλοπής ρεύματος κατά εξακολούθηση, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μετρητής της ΔΕΗ που ήταν στο όνομά του σε μία αποθήκη βρέθηκε πειραγμένος. Για το χρονικό διάστημα μάλιστα από 14-1-14 έως 13-5-14 φέρεται να ζημίωσε την Επιχείρηση με 678,96 KW. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του υπερήλικα, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο, δεν είχε ιδέα για το θέμα και φέρεται ως υπεύθυνος ο ενοικιαστής της αποθήκης, που διέμενε προσωρινά εκεί και είχε αναλάβει να πληρώνει μόνο το ρεύμα, που θα κατανάλωνε.

Προκειμένου να μην πληρώνει ούτε αυτό, είχε περάσει μία οδοντογλυφίδα στον μετρητή, που εμπόδιζε να γυρίζει ο περιστρεφόμενος δίσκος και να καταγράφεται η κατανάλωση του ρεύματος. Η ηλεκτρική ενέργεια που εκλάπη, όπως και το ποσό που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατανάλωση, δεν είναι σημαντικά, ωστόσο η παράβαση ήταν δεδομένη και τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο.

Έτσι, ο 95χρονος τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας με ποινή φυλάκισης 4 μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα, συν τα έξοδα και το ποσό της αιτηθείσας χρηματικής ικανοποίησης προς τη ΔΕΔΔΗΕ.