Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες

Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες

Δείτε την πρόγνωση

Βροχερός ο καιρός σήμερα, με καταιγίδες, ειδικά στα δυτικά. Στο Ιόνιο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι ισχυροί, από τα νότια 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Νεφώσεις και ασθενείς βροχές το μεσημέρι στην Αττική. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιασμένος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποια θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά, σταδιακά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει άστατο καιρό για τις επόμενες μέρες, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία. Το σκηνικό του καιρού αλλάζει με κρύο από την Πέμπτη. Την Πέμπτη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή ο βοριάς θα είναι αρκετά ισχυρός. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το Σάββατο ο βοριάς θα είναι αρκετά δυνατός και κρύος.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ακόμη στο facebook: «Προσοχή την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη σε περιοχές της κεντρο- βορειοδυτικής Ελλάδας όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν αξιόλογες χιονοπτώσεις - χιονοστρώσεις. Η αναμενόμενη αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από τους νοτιάδες σε συνδυασμό με τις ισχυρές βροχές ακόμα και σε μεγάλα υψόμετρα δεν αποκλείεται να προκαλέσουν απότομο λιώσιμο του χιονιού στα βουνά και μαζί την απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών».