Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τις εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τις εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο

Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί - Αλλάζουν δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ - Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν

Από νωρίς το πρωί αύριο, Σάββατο, θα ανοίξει τις πύλες του το Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας, για τις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών, την 17η Νοεμβρίου 1973. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια με 5.000 αστυνομικούς επί ποδός, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας στην περιοχή γύρω από το ιστορικό κτίριο.

Κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει στις 15:00, ενώ οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» θα κλείσουν στις 16:30.

Σημειώνεται, ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, καθώς οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους εν λόγω σταθμούς. Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, τροποποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Ο τριήμερος εορτασμός, που θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, άρχισε χθες, Πέμπτη, σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου, «Αβέρωφ». Η Επιτροπή Εορτασμού έχει ήδη κάνει έκκληση με ανακοίνωσή της να αποχωρήσουν οι καταληψίες, υποστηρίζοντας πως «οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες».

Να σημειωθεί ότι έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει, όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), με αφορμή καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ ότι σε κάποια ιδιωτικά σχολεία δεν εφαρμόστηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη. Ο ΣΙΣ από την πλευρά του απάντησε ότι τα ιδιωτικά σχολεία «τήρησαν απόλυτα το πνεύμα και το γράμμα των εγκυκλίων», ενώ ρόλο «διαιτητή» ανέλαβε το υπουργείο, αποστέλλοντας στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγγραφο με το οποίο ζητά να ενημερωθεί αν η εγκύκλιος για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου εφαρμόστηκε στο σύνολο των ιδιωτικών σχολείων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...