Εισαγγελικό αίτημα να μην «παγώσει» η έρευνα για την Novartis μετά την αγωγή Ράικου

Εισαγγελικό αίτημα να μην «παγώσει» η έρευνα για την Novartis μετά την αγωγή Ράικου

Τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών

Την άποψη ότι δεν συντρέχει λόγος να «παγώσει» η έρευνα για την υπόθεση Novartis που αφορά τον γιατρό , σύζυγο της εισαγγελέως Ελένη Ράικου, μέχρι να κριθεί η αγωγή κακοδικίας που το ζευγάρι έχει καταθέσει σε βάρος των εισαγγελέων διαφθοράς στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εξέφρασε η εισαγγελέας Εφετών Ράνια Σταθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός σε πρόταση της προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο καλείται να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενισχύουν τη θέση ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς με τη στάση τους μεροληπτούν ή ευθύνονται για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Σταθέα στην πρόταση της προχωρά ένα ακόμη βήμα υπογραμμίζοντας πως για το καλό της πολιτείας και της δικαιοσύνης η επίμαχη έρευνα για την Novartis πρέπει να συνεχιστεί, χωρίς διακοπές, με ταχύτατους ρυθμούς.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών είναι αυτό που θα απαντήσει με βούλευμά του για την τύχη της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η αγωγή κακοδικίας που έχει καταθέσει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο σύζυγος της, με την οποία διεκδικούν αποζημίωση 300.000 ευρώ από την  επικεφαλής της Εισαγγελίας Ελένη Τουλουπάκη και τους δυο επίκουρους συναδέλφους της, θα συζητηθεί στο ΣτΕ τον ερχόμενο Μάρτιο.