Πολυετείς καθείρξεις για ομαδικό βιασμό 13χρονης στα Χανιά

Πολυετείς καθείρξεις για ομαδικό βιασμό 13χρονης στα Χανιά

Ποινές 10 και 5 ετών αντίστοιχα επιβλήθηκαν στους δύο κατηγορούμενους

Ενόχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων δύο Χανιώτες 52 και 37 ετών αντίστοιχα, για τον ομαδικό βιασμό 13χρονης από κοινού με έναν 16χρονο φίλο τους, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα zarpanews.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 52χρονος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης και θα οδηγηθεί στη φυλακή και ο 37χρονος σε 5 χρόνια κάθειρξης λόγω μειωμένου καταλογισμού και θα είναι ελεύθερος υπό κοινωνική επιτήρηση. Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2006 και καταγγέλθηκε λίγες ημέρες μετά, ενώ για να εκδοθεί η σημερινή απόφαση, η υπόθεση χρειάστηκε να δικαστεί επτά φορές, λόγω αλλαγών στη νομοθεσία.

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Σεπτεμβρίου του 2006. Εκείνη την ημέρα το κορίτσι έφυγε από το σπίτι της στα Χανιά περίπου στις 5:00 το απόγευμα και επέστρεψε στις 3:30 περίπου τη νύχτα, σε άθλια κατάσταση. Δύο ημέρες μετά λόγω πόνων στο στομάχι πήγε επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε κακοποιηθεί και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι τρεις τους, είχαν οδηγήσει το κορίτσι σε ερημική παραλία, όπου την βίασαν και οι τρεις διαδοχικά, ενώ οι άλλοι δύο της κρατούσαν χέρια και πόδια. Στη συνέχεια την είχαν βάλει στο αυτοκίνητο του 40χρονου τότε, πρώτου κατηγορουμένου. Ο συγκεκριμένος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με το συμβάν και δήλωσε καλός οικογενειάρχης, ενώ στο πλευρό του κατέθεσε ο 23χρονος γιος του, που διέψευσε τα όσα είχαν ακουστεί νωρίτερα για σειρά παρενοχλήσεων σε ανήλικα κορίτσια. Ο δεύτερος κατηγορούμενος παρουσίασε μια εντελώς άλλη εκδοχή της πραγματικότητας, χωρίς όμως να πείσει το Δικαστήριο.

«Καταπέλτης» ήταν στην πρότασή του ο Εισαγγελέας, που υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη νοητική στέρηση του κοριτσιού, την ηλικία του, την ορφάνια και την απόλυτη ελευθερία που βίωνε απ’ το σπίτι. «Από εκεί αντλούσαν την αυτοπεποίθηση ότι θα μείνουν ατιμώρητοι» υποστήριξε, καταλήγοντας στο ότι θεωρεί αδιανόητο αυτό το κορίτσι να έπλασε αυτήν την ιστορία, εμπλέκοντας τόσα πρόσωπα και τόσα χρόνια μετά να είναι σε θέση να την επαναλαμβάνει με τόση λεπτομέρεια». Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.