Αλλεπάλληλοι σεισμοί στη Ζάκυνθο

Αλλεπάλληλοι σεισμοί στη Ζάκυνθο

Η μέγιστη σεισμική δόνηση που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ώρες είναι 4,9 Ρίχτερ

Αλλεπάλληλοι σεισμοί έχουν ταρακουνήσει τη Ζάκυνθο τις τελευταίες ώρες.

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, στις 13:00, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 38 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Ακόμη δυο σεισμικές δονήσεις, 4,9 και 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχαν σημειωθεί νωρίτερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα, στις 11:02, οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων που συγκροτούν το Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο, κατέγραψαν δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 29 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 11:09, σημειώθηκε ένας νέος σεισμός με μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο αυτής της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 36 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά τη σεισμική ακολουθία στο νησί που είχε πληγεί πριν από λίγες εβδομάδες από ισχυρό σεισμό που είχε προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές.