Στο εδώλιο ασφαλιστής για απάτη ύψους 1,7 εκατ. ευρώ

Στο εδώλιο ασφαλιστής για απάτη ύψους 1,7 εκατ. ευρώ

Εισέπραττε χρήματα από πελάτες για να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια

Ξεκίνησε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και θα συνεχιστεί στις 7 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης 47χρονου ασφαλιστή στη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 20 κατοίκων του νησιού, στους οποίους φέρεται να προξένησε ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση ο 47χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ εντός ενός μηνός. Ο 47χρονος άσκησε έφεση, η οποία και ξεκίνησε να εκδικάζεται χθες με την εξέταση τεσσάρων μαρτύρων κατηγορίας. Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για τις 7 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 47χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από πελάτες, προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία συνολικά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Κατά την απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο 47χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων, πως έχει καλύψει τα κεφάλαια αρκετών από τους παλαιούς πελάτες του, ενώ σε ό, τι αφορά τα χρήματα που πήρε από την εταιρεία, αλλά και από άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν, ήταν είδος δανείου.