Τροχαίο με 42 μετανάστες στον Έβρο μετά από καταδίωξη

Τροχαίο με 42 μετανάστες στον Έβρο μετά από καταδίωξη

Στο νοσοκομείο κατέληξαν τραυματισμένοι 18 από τους παράτυπους μετανάστες

Ακόμη ένα τροχαίο με θύματα μετανάστες και μάλιστα δεκάδες, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Έβρο, λίγες μόλις μέρες μετά από παρόμοιο περιστατικό, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα e-evros.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περί τις 10:00 το βράδυ της Τρίτης διακινητής που δήλωσε στους Αστυνομικούς Παλαιστίνιος, οδηγούσε φορτηγάκι με ρουμανικές πινακίδες, εντός του οποίου επέβαιναν 42 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσα τους γυναίκες και μικρά παιδιά. Την πορεία του διακινητή αντελήφθησαν οι αστυνομικοί και μετά από καταδίωξη το φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο ύψος του Θουρίου, ανάμεσα σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των μεταναστών.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τους αστυνομικούς στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με τη βοήθεια πέντε ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με διασώστες εκτός βάρδιας που έσπευσαν στο σημείο της σύγκρουσης. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό «πιάστηκαν» απροετοίμαστοι για την νοσηλεία τους λόγω ελλείψεων και ζητήθηκε βοήθεια και από το στρατιωτικό νοσοκομείο, το οποίο συνέδραμε με μέσα, αλλά και προσωπικό.

Από τους 42 μετανάστες, οι 18 νοσηλεύθηκαν τη νύχτα, ενώ εξ αυτών οι 11 αναμενόταν να πάρουν εξιτήριο σήμερα το πρωί, ενώ οι υπόλοιποι 7 θα παραμείνουν. Σύμφωνα με τους γιατρούς, στο νοσοκομείο επικράτησε μια «πολεμική κατάσταση» σχεδόν για 3 ώρες, ενώ τα κρεβάτια του Νοσοκομείου «γέμισαν» με μετανάστες.

Φωτογραφία αρχείου