Ξεκινά από σήμερα η «βουτιά» του υδράργυρου και ο χειμωνιάτικος καιρός

Ξεκινά από σήμερα η «βουτιά» του υδράργυρου και ο χειμωνιάτικος καιρός

Δείτε την πρόγνωση των μετεωρολόγων

Από σήμερα Τετάρτη ξεκινά η πτώση της θερμοκρασίας ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται με χειμωνιάτικο καιρό. Βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Κυκλάδες και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Συννεφιασμένος ο καιρός στην Αττική ειδικά στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αυξημένες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιά και αύριο Πέμπτη. Τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία, τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Νέα πτώση της θερμοκρασίας.