«Καμπάνα» σε ιδιοκτήτη σχολής οδηγών για πλαστές βεβαιώσεις

«Καμπάνα» σε ιδιοκτήτη σχολής οδηγών για πλαστές βεβαιώσεις

Κατέθετε πλαστογραφημένες αιτήσεις στη Διεύθυνση Μεταφορών για ανανεώσεις αδειών οδήγησης

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως τιμώρησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ιδιοκτήτη σχολής οδηγών, που χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα στις καταθέσεις αιτήσεων υποψηφίων για ανανέωση άδειας οδήγησης, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Η υπόθεση είχε έρθει στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο του 2016, όταν ο ιδιοκτήτης της Σχολής και ένας υπάλληλος του είχαν συλληφθεί, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν πλαστές σφραγίδες, αντιγράφοντας και την υπογραφή υπαλλήλου του ΚΕΠ Λαμίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στη Λαμία, κατέθετε ενώπιον των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Φθιώτιδας πλαστές αιτήσεις, καθώς έφεραν πλαστές σφραγίδες για το γνήσιο της υπογραφής, υποτίθεται από υπάλληλο του ΚΕΠ του Δήμου Λαμιέων, που υπέγραφε σε αυτές.

Οι περιπτώσεις που αναφέρονταν στη δικογραφία ήταν 23 και οι πλαστές βεβαιώσεις είχαν κατατεθεί από 12-4-2013 έως 9-12-2014 στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Συγκοινωνιών για ανανεώσεις αδειών οδήγησης. Η απόφαση του Δικαστηρίου δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω του δημοσίου χαρακτήρα της υπηρεσίας, όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας και ο κατηγορούμενος που δεν παρέστη στη δίκη, οφείλει να καταβάλει το ποσό της εξαγοράς της ποινής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...