Ποιους δρόμους να αποφύγετε στην Αθήνα λόγω Μαραθωνίου

Ποιους δρόμους να αποφύγετε στην Αθήνα λόγω Μαραθωνίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της κλασσικής διαδρομής από τον Μαραθώνα, αλλά και αγώνων δρόμου στο κέντρο της πρωτεύουσας

Στα δύο θα κοπεί σήμερα Κυριακή 11 Νοεμβρίου η Αθήνα, λόγω της διεξαγωγής του 36ου Μαραθωνίου, αλλά και αγώνων των 5 και των 10 χλμ., καθώς και αγώνων για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες, με την Αστυνομία να έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χλμ. θα δοθεί στις 7:45 το πρωί στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο αγώνας των 10 χλμ. θα ξεκινήσει στις 8:30 το πρωί από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα διεξαχθεί κατά μήκος της διαδρομής Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξιωματικών ΕΛΑΣ) - Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1.200 μ.) θα δοθεί στις 8:50 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα παίδων (1.200 μ.) θα δοθεί στις 10:25 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 10:35 θα δοθεί η εκκίνηση τους αγώνας δρόμου 3 χλμ. από τη συμβολή Λ. Βασ. Σοφίας & Ζαχάρωφ προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Σοφίας & Ζαχάρωφ – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μεταξύ άλλων, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων ως εξής:

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της αφετηρίας και της Λ. Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων), στο τμήμα της μεταξύ του Τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Κάτω Σουλίου και Διονύσου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας έως τις 13:30.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Διονύσου και Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας έως τις 15:15.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και Κατεχάκη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας έως τις 17:05.

Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Ραφήνα, έως τις 13:30.

Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Παλλήνη, έως τις 15:00.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης έως τις 17:30

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και του Πύργου Αθηνών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Θηβών, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Ασίας και Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων.

Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Βασ. Γεωργίου Α ΄ σε όλο το μήκος της.

Αρχιμήδους, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Πλαστήρα και της οδού Μ. Μουσούρου.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ησιόδου.

Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Κανάρη.

Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄.

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Αμβρ. Φραντζή και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Ηλιουπόλεως-Καρέα, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Υμηττού και Αρδηττού.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Χαρ. Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας έως τις 19:00.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης έως τις 20:30

Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ηρ. Αττικού και στις κ αθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ερατοσθένους, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ευαγγελισμό.

Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ευαγγελισμό.

Μ. Μουσούρου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.