Νοτοπούλου και κλιμάκια μηχανικών στη γέφυρα της Καβάλας που κατέρρευσε

Νοτοπούλου και κλιμάκια μηχανικών στη γέφυρα της Καβάλας που κατέρρευσε

Ειδικοί επιστήμονες έχουν πλησιάσει δια θαλάσσης στο σημείο ερευνώντας τα αίτια της κατάρρευσης

Κινητοποίηση έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική κατάρρευση μιας ολόκληρης γέφυρας στην Καβάλα χθες, Παρασκευή.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα από την κατάρρευση της γέφυρας, η οποία βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του οδικού δικτύου μέσα στην πόλη της Καβάλας.

Η γέφυρα της Καβάλας, μπροστά από το παλιό νοσοκομείο που αποτελεί τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ρεύμα εξόδου από την Καβάλα προς την Ξάνθη, κατέρρευσε σαν χαρτί, εγκλωβίζοντας ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και ένα γερανοφόρο αυτοκίνητο μαζί με τους οδηγούς τους, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν, ενώ τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν μπόρεσαν να φρενάρουν την τελευταία στιγμή και έτσι να μην προκληθεί ατύχημα.

Σήμερα μεταβαίνουν στην Καβάλα, για το θέμα, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε, Απόστολος Αντωνούδης, προκειμένου να ενημερωθούν.

Πριν από τρία χρόνια η τεχνική υπηρεσία του δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν άντεξε το βάρος του γερανοφόρου οχήματος, που διερχόταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Στο σημείο θα μεταβούν και κλιμάκια προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες τεχνικές έρευνες.

Μιλώντας στην εφημερίδα Μακεδονία, ο κ. Αντωνούδης ανέφερε ότι μία βάρκα με επιστήμονες της Εγνατίας Οδού έχει πλησιάσει το επίμαχο σημείο της γέφυρας δια θαλάσσης, επιχειρώντας να εντοπίσει τα αίτια της κατάρρευσης. «Υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα για τον οπλισμό της γέφυρας», όπως είπε.