Πολυετείς καθείρξεις σε διακινητές μεταναστών στη Ρόδο

Πολυετείς καθείρξεις σε διακινητές μεταναστών στη Ρόδο

Δύο Ουκρανοί καταδικάστηκαν σε ποινές 45 και 22 ετών αντίστοιχα

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Ουκρανοί ηλικίας 48 και 41 ετών, οι οποίοι μετέφεραν πέρσι από τα τουρκικά παράλια στο Πρασονήσι 40 μετανάστες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή».

Το δικαστήριο επέβαλε στον 48χρονο Ουκρανό συνολική ποινή κάθειρξης 45 ετών και φυλάκιση 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 50.500 ευρώ και στον 41χρονο συμπατριώτη του συνολική ποινή φυλάκισης 22 ετών και δυόμιση μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 43.500 ευρώ, με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Η σύλληψη των αλλοδαπών έγινε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή Πρασονησίου Ρόδου, καθώς και ύποπτο σκάφος το οποίο έπλεε ανατολικά της περιοχής.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος, όπου εντόπισαν και ακινητοποίησαν ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Τουρκίας και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί κυβερνήτες, φερόμενοι ως διακινητές, ηλικίας 48 και 41 ετών αντίστοιχα από την Ουκρανία.

Οι μετανάστες και οι αλλοδαποί διακινητές οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενήργησε την προανάκριση, ενώ κατασχέθηκε το σκάφος.