Χωρίς μετεπιβίβαση προς αεροδρόμιο και πάλι από αύριο το Μετρό

Χωρίς μετεπιβίβαση προς αεροδρόμιο και πάλι από αύριο το Μετρό

Καταργείται μετά από μία εβδομάδα εφαρμογής του το μέτρο της ΣΤΑΣΥ Α.Ε, με παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών

Ξεκινούν και πάλι από αύριο τα απευθείας δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό από και προς αεροδρόμιο, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών.

Έτσι, οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς μετεπιβιβάσεις στον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας». Τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα ξεκινούν κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα», ενώ οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στον σταθμό «Αγ. Μαρίνα».

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, «ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου της ΣΤΑΣΥ». Παρά ταύτα, αναφέρει η διοίκησή της, η εταιρεία λαμβάνοντας υπόψη τα έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους.

«Η επαναφορά ωστόσο στον προηγούμενο σχεδιασμό, καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών», προσθέτει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.