Κηπουρός κατηγορείται για δεκάδες διαρρήξεις στο Πόρτο Ράφτη

Κηπουρός κατηγορείται για δεκάδες διαρρήξεις στο Πόρτο Ράφτη

Λόγω του επαγγέλματος του είχε τη δυνατότητα να κατοπτεύει τις υποψήφιες προς διάρρηξη κατοικίες

Συνελήφθη στο Μαρκόπουλο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Μαρκοπούλου-Μεσογαίας ένας Αλβανός, κατηγορούμενος για διαρρήξεις και κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στο Πόρτο Ράφτη.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 56 περιπτώσεις, ενώ η Αστυνομία εκτιμά, ότι είναι περισσότερες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης μαζί με άγνωστους συνεργούς του, από το 2012 εντόπιζαν οικίες στο Πόρτο Ράφτη, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια, αφού παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα, εισέβαλαν σε αυτές και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρικές συσκευές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι δράστες προκειμένου να μπορέσουν να μπουν σε οικίες, έβγαζαν μέχρι και τα προστατευτικά κάγκελα.

Σημειώνεται, ότι ο συλληφθείς εργαζόταν ως κηπουρός στην περιοχή και έτσι είχε τη δυνατότητα να κατοπτεύει τις υποψήφιες προς διάρρηξη κατοικίες, ενώ σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο σημείο. Ο δράστης διοχέτευε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στην Αλβανία.

Από την κατ' οίκον έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, πλήθος εργαλείων, αεροβόλο πιστόλι, μαχαίρια και φυσίγγια. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.