Αθώοι 20 κατηγορούμενοι για κύκλωμα trafficking

Αθώοι 20 κατηγορούμενοι για κύκλωμα trafficking

Αθωωτική ήταν η κρίση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για συνολικά 20 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και γνωστός επιχειρηματίας αλυσίδας φούρνων

Αθωωτική ήταν η κρίση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για συνολικά 20 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και γνωστός επιχειρηματίας αλυσίδας φούρνων που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα trafficking που εκμεταλλευόταν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Το δικαστήριο, το οποίο άνοιξε την αυλαία του τον περασμένο Μάιο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απάλλαξε τους κατηγορούμενους που ήταν αντιμέτωποι με τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μετά από πέντε συνεδριάσεις, ομόφωνα, οι δικαστές έκριναν ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν ισχυρές αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με εγκληματικές πράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου για να καταθέσουν οι τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες οι οποίες αποτέλεσαν την αφορμή να φτάσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη καθώς κατήγγειλαν τον εφιάλτη που να βίωναν στα νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από την οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί στο Εφετείο η εκδίκαση της δεύτερης δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση, για την οποία, πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί τέσσερις από του συνολικά 23 κατηγορουμένους, ανάμεσά στους οποίους και ο γνωστός επιχειρηματίας  στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από 10 έως 12,6 χρόνια κάθειρξη . Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ.