Το Μητρώο Πολιτών στην συνάντηση Χρυσοβελώνη και εργαζομένων στα ΚΕΠ

Το Μητρώο Πολιτών στην συνάντηση Χρυσοβελώνη και εργαζομένων στα ΚΕΠ

Ζήτησαν 250 προσλήψεις

Η επέκταση των δυνατοτήτων του «Μητρώου Πολιτών», η προοπτική ψηφιοποίησης των δημοτολογίων και των ληξιαρχείων και οι ελλείψεις σε προσωπικό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στα ΚΕΠ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Χρυσοβελώνη ενημέρωσε τον πρόεδρο και το μέλος του ΔΣ, Α. Βραδή και Ι. Αναγνωστάκη αντίστοιχα, ότι με ευθύνη της ίδιας έχει ξεκινήσει μία διαδικασία προετοιμασίας νομοθετικής παρέμβασης που θα προβλέπει την επέκταση των δυνατοτήτων του «Μητρώου», δηλαδή του πληροφοριακού συστήματος που χρησιμοποιούν υπηρεσίες του δημοσίου για να παρέχουν δικαιολογητικά στους πολίτες. Προωθείται παράλληλα ο εκσυγχρονισμός της ληξιαρχικής νομοθεσίας στην προοπτική δημιουργίας των ψηφιακών - δημοτολογίων - ληξιαρχείων, προκειμένου οι πολίτες να λαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τα σχετικά έγγραφα από το κινητό ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ-ΚΕΠ ενημέρωσαν την υφυπουργό για το αίτημά τους να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 250 προσλήψεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όλης της χώρας, καθώς όπως είπαν οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες από την έλλειψη προσωπικού, εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων και των μετατάξεων, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των προσλήψεων στα χρόνια των μνημονίων. Συν τοις άλλοις, έχει αυξηθεί ο φόρτος εργασίας τους εξαιτίας των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη διαχείριση υποθέσεων μεταναστών.

Από την πλευρά της κ. Χρυσοβελώνη δεσμεύθηκε να μεταβιβάσει το αίτημα στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που είναι καθ' ύλην αρμόδιος.