Στα δικαστήρια η οικογένεια Ζέμπερη και ο ιερέας του Β’ νεκροταφείου

Στα δικαστήρια η οικογένεια Ζέμπερη και ο ιερέας του Β’ νεκροταφείου

«Η μητέρα δηλαδή του επιτέθηκε, του δάγκωσε το δάχτυλο και του τραβούσε τα γενιά»

Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε σήμερα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη και του ιερέα του Β νεκροταφείου όπου η άτυχη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο.

Οι δύο πλευρές διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα δικαστήρια καθώς έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα με αφορμή επεισόδιο που διαδραματίστηκε  στις 17 Ιουνίου, στην τελετή του εννεάμηνου μνημόσυνου από τη δολοφονία της νεαρής εφοριακού.

Η οικογένεια  καταγγέλλει ότι ο ιερέας  μετά τη δολοφονία της 33χρονης Δώρας είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι της. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, την επίμαχη ημέρα επιτέθηκε στη μητέρα της Δώρας Ζέμπερη με μία ομπρέλα, τραυματίζοντας την στο χέρι και τον αυχένα βρίζοντας παράλληλα την ίδια και τα παιδιά της.

Ο ιερέας υποστηρίζει ότι αποτελεί στόχο για την οικογένεια η οποία του έχει επιτεθεί. Οι δυο πλευρές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις για σωματική βλάβη και εξύβριση αλλά και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία συζητήθηκαν σήμερα.

Η μητέρα και η αδελφή της Δώρας ζητούν να μην τους πλησιάζει ο ιερέας όταν επισκέπτονται τον τάφο της 33χρονης αλλά και να μην εμφανιστεί άλλη φορά  σε τηλεοπτική εκπομπή για την υπόθεση. Ο ιερέας, με τη σειρά του, ζητεί να μην τον ενοχλεί η οικογένεια της Δώρας.

Μια φίλη της οικογένειας Ζέμπερη εξετάστηκε , σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου και χαρακτήρισε τον ιερέα εμμονικό με την υπόθεση της δολοφονίας της 33χρονης. Όπως είπε εμφανίζεται  σε μέσα ενημέρωσης και με τις αναφορές του θίγει την οικογένεια και τη μνήμη της νεκρής. «Λέει ότι της έκανε υποδείξεις να πάει σε γιατρό γιατί έχει ψυχολογικά προβλήματα. Η οικογένεια θεωρεί ότι θίγεται από αυτές τις δηλώσεις» είπε η μάρτυρας ενώ μιλώντας για το επεισόδιο που έγινε κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου υποστήριξε πως ο ιερέας επιτέθηκε με την ομπρέλα του στη μητέρα της Δώρας και την τραυμάτισε.

Ο επόπτης του Δήμου, ο οποίος ήταν στο νεκροταφείο εκείνη την ημέρα, έδωσε μια άλλη εκδοχή για το επεισόδιο.

«Τη μέρα εκείνη ήμουν στο ναό γιατί είχαμε μνημόσυνα. Ήρθαν μητέρα και κόρη και με ρώτησαν που είναι ο ιερέας. Κάποια στιγμή βλέπω τον ιερέα να τρέχει κι εκείνες από πίσω, τη στιγμή που ξεκινούσε το μνημόσυνο. Τον κυνηγούσαν και του φώναζαν διάφορα... «δολοφόνε» και τέτοια. Ο κόσμος μέσα στο ναό προσπαθούσε να ηρεμήσει τις γυναίκες. Εκείνος μπήκε στο ιερό και μπήκε και μια από αυτές. Η μητέρα δηλαδή του επιτέθηκε, του δάγκωσε το δάχτυλο και του τραβούσε τα γενιά» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Οι μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι δυο πλευρές αναμένεται να εκδικαστούν μέσα στο Νοέμβριο.

(Φωτογραφία αρχείου)