Παρέμβαση του Αλβανού προέδρου για τη σορό του Κατσίφα

Παρέμβαση του Αλβανού προέδρου για τη σορό του Κατσίφα

Συνάντηση στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα για το πόρισμα του ιατροδικαστή

Την παρέμβαση του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, φαίνεται πως προκάλεσε η υπόθεση του θανάτου του 35χρονου, Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες και τα όσα ακολούθησαν.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Ηπείρου, epiruspost.gr, επικαλείται πληροφορίες από τον πρόεδρο του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος είχε απευθύνει επιστολή προς τον Αλβανό πρόεδρο, τονίζοντας την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος της Αλβανίας επικοινώνησε με τον βουλευτή χθες το βράδυ και από ώρα εκείνη προωθούνται οι εξελίξεις ώστε να παραδοθεί η σορός του 35χρονου στην οικογένειά του.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ' το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα, Άρτα Μάρκου, και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια. Η Εισαγγελία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Έτσι η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση από την πλευρά της ότι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να ακολουθήσει η κηδεία.