«Θέλω το παιδί μου να το θρηνήσω και να το αγκαλιάσω»

«Θέλω το παιδί μου να το θρηνήσω και να το αγκαλιάσω»

Το ξέσπασμα της μητέρας του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα

«Κάνω έκκληση για τον γιο μου. Θέλω να μου έρθει το γρηγορότερο στο σπίτι. Να το θρηνήσω, να το αγκαλιάσω το παιδί μου. Τι το κρατάνε το παιδί μου; Γιατί το κρατάνε, γιατί δεν φωνάζετε όλοι; Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους η μητέρα του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό. Ήθελε τον τόπο του, το χωριό του. Να ζούμε με το φόβο;», συνέχισε η γυναίκα.

Η οικογένεια απευθύνει έκκληση στις αλβανικές αρχές προκειμένου να της δοθεί η σορός του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα και να προχωρήσει στις διαδικασίες της ταφής απευθύνει η οικογένειά του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν την Παρασκευή, από την αλβανική Αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ' ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.

Οι Έλληνες αστυνομικοί θα παραμείνουν στην Αλβανία για όσο χρόνο χρειαστεί, ενώ ζητούν λεπτομέρειες για κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την επιστροφή από τις αλβανικές αρχές της σορού του 35χρονου ομογενούς, ζήτησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή που παραχώρησε στα Νέα.

«Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας: να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων αδελφών μας. Τέλος, με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε: «Δεν μείναμε σε ευχές. Προχωρήσαμε στα αναγκαία διαβήματα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, με τον αυτονόητο σεβασμό στη Δικαιοσύνη». Χαρακτήρισε μάλιστα θετικό ότι έγινε δεκτό το ελληνικό αίτημα για παρουσία Έλληνα αστυνομικού στην Αλβανία κατά τη διεξαγωγή των σχετικών ερευνών.