Ο δήμαρχος Ραφήνας έδωσε εξηγήσεις για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Ο δήμαρχος Ραφήνας έδωσε εξηγήσεις για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Ο Γ. Μπουρνούς περιλαμβάνεται στη λίστα των προσώπων που καλούνται ως ύποπτοι

Άνοιξε ο κύκλος των εξηγήσεων για τα πρόσωπα που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την φονική φωτιά στο Μάτι.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Γ. Μπουρνούς με ένα υπόμνημα που αριθμεί 70 σελίδες αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες του τόσο πριν από τη φωτιά όσο και κατά τη διάρκεια που αυτή ήταν σε εξέλιξη αλλά και μετά την καταστροφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στους αρμόδιους εισαγγελείς ο κ. Μπουρνούς αναφέρεται στην οργάνωση του δήμου Ραφήνας σχετικά με την πυρασφάλεια, την έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, τον καθαρισμό των οικοπέδων, την πιστοποίηση των εθελοντών υποστηρίζοντας ότι η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100%.

Ο δήμαρχος Ραφήνας καταγράφει όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς υποστηρίζοντας πως ο ίδιος βρέθηκε στην Πεντέλη και πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από την φωτιά. Επιπλέον, κάνει αναφορά στην προσπάθεια που, όπως λέει, έκανε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας κ.α.

Οι περισσότεροι από τους «υπόπτους» που συμπληρώνουν τη λίστα των εισαγγελέων έχουν ζητήσει από προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ αυτών που έχουν κληθεί από την δικαιοσύνη είναι η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ αλλά και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.