Αντί για σκιαγραφικό του έδωσαν… ρακί και κατέληξε στην εντατική

Αντί για σκιαγραφικό του έδωσαν… ρακί και κατέληξε στην εντατική

Διαμαρτυρήθηκε για τη δυνατή γεύση

Ένα μπέρδεμα στο μπουκάλι με το σκιαγραφικό και στο «πεσκέσι» για τους γιατρούς που ήταν ένα μπουκάλι ρακί, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες ηλικιωμένο Κρητικό που πήγε για μια απλή εξέταση και κατέληξε στην Εντατική με συμπτώματα εγκεφαλικού.

Ο ηλικιωμένος ασθενής πήγε στο νοσοκομείο, για έλεγχο στο πεπτικό του σύστημα, συνοδεία συγγενικού του προσώπου. Όπως το συνηθίζουν πολλοί στην Κρήτη, κρατούσε και ως δώρο ένα μπουκάλι με ρακί. Και εκεί ξεκινά το μπέρδεμα που τον οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» που αναπαράγει το cretapost.gr το περιστατικό με θύμα τον ανύποπτο άνδρα, σημειώθηκε πριν περίπου 2 εβδομάδες.

Ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική και για να μπορέσει να γίνει η εξέταση, έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό διαλυμένο σε νερό.

Όταν ήπιε την πρώτη γουλιά, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η γεύση του είναι πολύ δυνατή. «Μην ανησυχείς» ήταν η απάντηση, «το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις…».

Δεν είναι γνωστό πόση ρακί ήπιε αλλά ξαφνικά άρχισε να κάνει εμετό ενώ η κλινική εικόνα που παρουσίαζε έμοιαζε με εκείνη του εγκεφαλικού. Αμέσως το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σύντομα διαπιστώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί…

Το ευτύχημα είναι ότι η περιπέτεια αυτή του ανθρώπου έληξε χωρίς άλλα απρόοπτα, αφού σύντομα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.