«Καμπάνα» 180.000 ευρώ γιατί πέταξε στα σκουπίδια έξι κουτάβια

«Καμπάνα» 180.000 ευρώ γιατί πέταξε στα σκουπίδια έξι κουτάβια

Νεκρά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων τα πέντε από τα έξι σκυλάκια

Βαρύ πρόστιμο για παράβαση του νόμου περί ζώων επιβλήθηκε σε 87χρονο, που πέταξε σε κάδο απορριμμάτων έξι κουτάβια στο Δίλοφο Φαρσάλων, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ifarsala.gr.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η οποία επικαλείται δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία», ο 87χρονος χτύπησε και πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών έξι κουτάβια. Την ίδια ημέρα και έπειτα από καταγγελία, το Α.Τ. Φαρσάλων πληροφορήθηκε για το γεγονός και έσπευσε στο σημείο με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φαρσάλων, όπου διαπίστωσαν, ότι στον κάδο βρισκόταν τρία νεκρά κουταβάκια, δύο σοβαρά, εκ των οποίων το ένα ήταν σε κόμμα και του έγινε ευθανασία και ένα κουταβάκι σε καλή κατάσταση, το οποίο και παρελήφθη από τον φιλοζωικό σύλλογο.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων, ζήτησε προθεσμία από το δικαστήριο και ορίστηκε δικάσιμος την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στα Δικαστήρια της Λάρισας. Παράλληλα, του βεβαιώθηκε πρόστιμο 180.000 ευρώ (30.000 ευρώ για το κάθε ζώο). Ο 87χρονος αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης.