Αθώος για τα «μαύρα» 3 εκατ. μάρκα δήλωσε ο Ανδρέας Μαρτίνης

Αθώος για τα «μαύρα» 3 εκατ. μάρκα δήλωσε ο Ανδρέας Μαρτίνης

Οι συνήγοροι του έθεσαν θέμα παραγραφής για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

«Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα». Με αυτά τα λόγια ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, έδωσε το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου καλείται να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη. Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα» ανέφερε σε δήλωση του ο Ανδρέας Μαρτίνης λίγα λεπτά μετά τη διακοπή της δίκης του για τις 29 Νοεμβρίου 2018.

Η διακοπή κρίθηκε αναγκαία μετά το ζήτημα παραγραφής που έθεσαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Όπως είπαν ενώπιον του δικαστηρίου έχει παρέλθει 15ετια από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το συγκεκριμένο αδίκημα, μέχρι να πάρουν στα χέρια τους οι κατηγορούμενοι τις κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την διακοπή της δίκης προκειμένου να μελετήσει τον ισχυρισμό της υπεράσπισης και να αποφανθεί σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι δίπλα στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν είναι η σύζυγος του αλλά και ένας επιχειρηματίας.