Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Δυτ. Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Δυτ. Ελλάδα

Περιελάμβανε 19 μέλη ηλικίας από 25 έως 72 ετών με «εγκέφαλο» έγκλειστο στις φυλακές

Σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Άρτα εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Πατρών, συλλαμβάνοντας 11 άτομα, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 25 έως και 72 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη οκτώ ηλικίας από 25 μέχρι και 49 ετών.

Ειδικότερα, η εξάρθρωση της σπείρας έγινε έπειτα από τη αξιοποίηση στοιχειών που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Έτσι, με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις στην Πάτρα, στο Αίγιο και στην Άρτα, όπου έγιναν οι συλλήψεις, ενώ έπειτα από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα κιλό και 353 γραμμάρια ηρωίνης, 85 γραμμάρια κάνναβης, 25 γραμμάρια κοκαΐνης και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχηγός της σπείρας ήταν ένας 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα, με υπαρχηγό τον 44χρονο αδερφό του, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί. Ως προς την δράση της σπείρας, ο 39χρονος έδινε σύμφωνα με την Αστυνομία εντολές στον αδερφό, για τον ακριβή χρόνο και τόπο εισαγωγής των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, καθώς και για την ακριβή ποσότητα ναρκωτικών που διακινούσαν στην Ελλάδα, την οποία μέσω του δικτύου της σπείρας διέθεταν σε αγοραστές.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της σπείρας, τα υπόλοιπα 17 μέλη της είχαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις διακριτούς ρόλους, δηλαδή του διαχειριστή, του μεταφορέα και του διακινητή. Ακόμη, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, τα μέλη της σπείρας είχαν διακινήσει τους τελευταίους 10 μήνες, τουλάχιστον 8 κιλά ηρωίνης, περίπου 3 κιλά κάνναβης και 30 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.