Συγγενής ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Συγγενής ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Οι γιατροί της πόλης καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο

Την έντονη αντίδραση της ιατρικής κοινότητας στο Ρέθυμνο προκάλεσε νέο περιστατικό βίας σε βάρος ιατρού, που σημειώθηκε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr.

Συγκεκριμένα, συνοδός ασθενούς, ο οποίος είχε υποστεί ελαφρά κάκωση, επιτέθηκε στον ορθοπεδικό που εφημέρευε στα ΤΕΠ και τον χτύπησε στο κεφάλι. Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει περιστατικό ξυλοδαρμού και με ανακοίνωση τους ζητούν από τους πολίτες να απομονώσουν τέτοιες βίαιες συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου έχει ως εξής:

«Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου καταδικάζει την βάναυση και τραμπούκικη συμπεριφορά που δέχτηκε γιατρός σήμερα τα ξημερώματα την ώρα που εφημέρευε για την Ορθοπεδική κλινική και κλήθηκε να εξετάσει ασθενή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Συνοδός ενός ασθενούς με ελαφρά κάκωση, αναίτια επιτέθηκε στον συνάδελφο και χειροδίκησε χτυπώντας τον παντού και ιδιαίτερα στο κεφάλι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο τμήμα επειγόντων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ένας γιατρός που εφημερεύει από το πρωί, εξετάζει περίπου 50 με 100 ασθενείς, ενδιάμεσα χειρουργεί, συνεχίζει να δουλεύει μέχρι την επομένη για τον Ρεθυμνιώτη και ξαφνικά εμφανίζεται ένας βιαστικός ή νευρικός ή δήθεν αγανακτισμένος με όλα και με όλους και πρέπει κάπου να εκτονώσει το θυμό του.

Ζητάμε από όλους τους Ρεθυμνιώτες να κάνουν επιτέλους κάτι. Να απομονώσουν τις βίαιες συμπεριφορές, να υπερασπιστούν με κάθε μέσο και τρόπο κάθε ανθρώπους που πλήττεται από αυτές. Να υπερασπιστούν τον πολιτισμό τους και να μην επιτρέπουν να κυβερνά η βία και ο φόβος στην πόλη.

Σας καλούμε όλους σε καταδίκη και πάταξη της βίας και σε απομόνωση κάθε μορφής φασισμού είτε αυτή εκφράζεται με λόγο είτε εκφράζεται με πράξη».