Νέος σεισμός τώρα στο Ιόνιο

Νέος σεισμός τώρα στο Ιόνιο

Το επίκεντρο καταγράφεται 56 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

Νέα ασθενής σεισμική δόνηση, σημειώθηκε στο Ιόνιο στις 8.48 το πρωί της Παρασκευής, μετά τον ισχυρό σεισμό που προκάλεσε πανικό το βράδυ στη Ζάκυνθο.

Ο σεισμός έχει μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο να εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 56 χλμ ΝΔ της Ζακύνθου, όπως ανακοίνωσαν οι τέσσερις φορείς συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το news.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλους τους σημαντικούς σεισμούς στον ελληνικό χώρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Ζακύνθου, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 44 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, που προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο νησί, χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί κατοίκων.

Από την ώρα που σημειώθηκε η κύρια σεισμική δόνηση (01:54), έχουν γίνει αισθητοί δεκάδες μετασεισμοί, αρκετά μεγάλης έντασης, γεγονός που συνεχίζει να ανησυχεί τους κατοίκους της Ζακύνθου.