Λέκκας: Άντεξε η Ζάκυνθος – Υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι

Λέκκας: Άντεξε η Ζάκυνθος – Υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι

«Ανησύχησα για τη νότια Ζάκυνθο, αλλά άντεξε η περιοχή»

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής τη Ζάκυνθο, ήταν έντασης 6.4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιο Λέκκα.

Μιλώντας σε έκτακτο δελτίο της ΕΡΤ, ο κ. Λέκκας είπε πως «το μέγεθος του σεισμού επαναπροσδιορίσθηκε στους 6,4 βαθμούς τελικά. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού. Ευτυχώς η απόσταση είναι μεγάλη. Αν ο ίδιος σεισμός είχε γίνει πιο κοντά, θα είχαμε μεγάλα προβλήματα!»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημείωσε πως η ενέργεια του σεισμού πήγε προς την Ιταλία και γι' αυτό έγινε αισθητός στη Μάλτα. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, ακριβώς στα όρια του ελληνικού τόξου.

«Υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι αλλά έχουν περάσει αρκετές ώρες και δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα» τόνισε ακόμη ο κ. Λέκκας, ο οποίος έκανε λόγο για πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Τέλος, σημείωσε: «Εξαιρετικά περιορισμένες οι ζημιές. Ανησύχησα για τη νότια Ζάκυνθο, αλλά άντεξε η περιοχή. Σποραδικές και μεμονωμένες οι ζημιές».