Στη φυλακή 55χρονος που είχε αφεθεί ελεύθερος για αποπλάνηση ανηλίκων

Στη φυλακή 55χρονος που είχε αφεθεί ελεύθερος για αποπλάνηση ανηλίκων

Καταδικάστηκε και από το Εφετείο, στο οποίο δεν παρέστη, σε κάθειρξη 6 ετών

Στη φυλακή οδηγήθηκε 55χρονος κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών, ο οποίος αν και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δεν εμφανίστηκε στο Εφετείο και κυκλοφορούσε σαν κύριος στη Λαμία, όπου και συνελήφθη, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 55χρονος είχε ασκήσει έφεση στην ποινή που του είχε επιβάλει το 2016 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου, για την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιών και κυκλοφορούσε ελεύθερος μέχρι χθες Τετάρτη, όταν και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας. Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίσθηκε στις 10 Οκτωβρίου στο Εφετείο, όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή του και έτσι παρέμεινε η ποινή κάθειρξης των 6 ετών, που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως.

Πρόκειται για υπόθεση, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία πριν 5 χρόνια, με την ανήλικη κόρη (κάτω από 14 ετών) της φίλης του 55χρονου να τον κατηγορεί, ότι είχε ξαπλώσει δίπλα της και προσπάθησε να της κατεβάσει το παντελόνι. Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είχε όμως αλλάξει διεύθυνση, χωρίς να ενημερώσει τις αρχές.

Τελικά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας τον εντόπισαν και μετά τη σύλληψη του, διατάχθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.