Σκότωσε με καραμπίνα σκύλο επειδή μπήκε σε χωράφι

Σκότωσε με καραμπίνα σκύλο επειδή μπήκε σε χωράφι

Αλλοδαπός εργάτης προέβη στην αποτρόπαια πράξη με εντολή του 79χρονου εργοδότη του

Ένας 27χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στη Βάρδα Ηλείας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, κατηγορούμενος ότι πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε σκύλο, ο οποίος μπήκε στο χωράφι που φύλαγε, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα patrastimes.gr.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και προστασίας ζώων συντροφιάς. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται επίσης και ένας 79χρονος, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Ειδικότερα, ο 27χρονος χρησιμοποιώντας παράνομα κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 79χρονου, πυροβόλησε το σκύλο ενός άνδρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του ζώου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 79χρονος είχε παραχωρήσει το κυνηγετικό του όπλο στον 27χρονο, ο οποίος εργαζόταν σε χωράφια του, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για τη θανάτωση ζώων, που θα εισέρχονταν σε αυτά. Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, πέρα από τις ποινικές κυρώσεις, επιβλήθηκε στον συλληφθέντα διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για θανάτωση ζώου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.