Ισραηλινά μαχητικά F-16 στην αεροπορική βάση Λάρισας

Ισραηλινά μαχητικά F-16 στην αεροπορική βάση Λάρισας

Συμμετοχή σε κοινή διμερή αεροπορική άσκηση στην Ελλάδα

Στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα προσγειώθηκε χθες Κυριακή το σμήνος αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

Τα 11 μαχητικά αεροσκάφη F-16 του Ισραήλ συνοδευόμενα από το κατασκοπευτικό αεροσκάφος Gulfstream G550, βρέθηκαν στη Λάρισα στο πλαίσιο της διμερούς Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας. Η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων αφορά σε όλη τη χώρα, καθώς τα μαχητικά των δύο χωρών θα επιχειρούν σε συνεργασία με όλες της Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας. Η παρουσία της πολυμελούς στρατιωτικής αντιπροσωπείας του Ισραήλ θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί, ότι το σμήνος των μαχητικών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώνεται ξανά στη Λάρισα μετά από 6 χρόνια, αφού αντίστοιχη άσκηση είχε διεξαχθεί το 2012, ενώ κατά καιρούς πιλότοι της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν συνεκπαιδευθεί με Ελληνες συναδέλφους τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, με τους Ισραηλινούς να επιλέγουν για την εκπαίδευσή τους το Πεδίο Βολής Κρανέας στην Ελασσόνα.

Η άσκηση που θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα με βάση την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, επιβεβαιώνει την πολυετή στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ.