Τελευταίες ακτίδες ήλιου σήμερα, από αύριο χαλάει ο καιρός

Τελευταίες ακτίδες ήλιου σήμερα, από αύριο χαλάει ο καιρός

Δείτε την πρόγνωση

Νεφώσεις και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας σήμερα στην Ελλάδα, ενώ από αύριο Δευτέρα η ΕΜΥ έχει εκδώσει δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Για σήμερα Κυριακή, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά λίγη συννεφιά που μετά όμως θα πυκνώσει στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα υπάρξουν τοπικές βροχές.

Οι καταιγίδες ξεκινούν από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία κατεβαίνει κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βόρειοι, έως 5 μποφόρ.

πιδεινώνεται ο καιρός με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Έκτακτο δελτίο προειδοποίησης εξέδωσε η ΕΜΥ με προειδοποιήσεις για επιδείνωση του καιρού. Το νέο μέτωπο της κακοκαιρίας θα φέρει ισχυρές καταιγίδες αλλά και ανέμους που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Τη Δευτέρα οι βροχές που θα σημειώνονται από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα ενταθούν βαθμιαία και από τα ξημερώματα θα εκδηλώνονται και σποραδικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία θα ενισχυθούν στο Ιόνιο σε 7 με 8 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν την Τρίτη στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και ην Κρήτη και βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στα βόρεια ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα φτάσουν πρόσκαιρα στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ.