Yeni Safak: Το λάθος της Ελλάδας που θα φέρει μεγάλη κρίση στη Μεσόγειο

Yeni Safak: Το λάθος της Ελλάδας που θα φέρει μεγάλη κρίση στη Μεσόγειο

Στενό «μαρκάρισμα» της φρεγάτας Νικοφόρος στο Barbaros ανησυχεί την Τουρκία, γράφει η τουρκική εφημερίδα

Βήμα που θα προκαλέσει «μεγάλη κρίση» με την Τουρκία αυξάνοντας την ένταση στη Μεσόγειο έκανε η Ελλάδα όπως ισχυρίζεται η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak εξαιτίας του ότι  η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» ανέλαβε καθήκοντα να παρακολουθεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros».

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας που επικαλείται η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com, η τουρκική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Κρίση με την Ελλάδα στη Μεσόγειο» ήδη κλήθηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας σχετικά με τις δραστηριότητες «ενάντια» στο «Μπαρμπαρός».

«Η Ελλάδα η οποία θέλει να εγκλωβίσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο σε μία ΑΟΖ μόλις 41 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, κατακτώντας τη Μεσόγειο, προέβη σε βήματα που θα προκαλέσουν μεγάλη κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες», αναφέρεται το δημοσίευμα.

Η «Yeni Safak» χαρακτηρίζει μάλιστα τις ελληνικές ενέργειες ως «ανοιχτές απειλές πολέμου» και γράφει πως ενώ η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει σε αυτές τις απειλές, το Barbaros συνοδεύεται με τουρκικά πολεμικά πλοία, καταδρομικά και υποβρύχια. Η εφημερίδα επικαλείται επίσης ελληνική ιστοσελίδα, η οποία δημοσιεύει φωτογραφίες από ραντάρ που δείχνουν το «Barbaros» στα δυτικά της Κύπρου.