Γιατί μπλοκάρουν οι 404 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Γιατί μπλοκάρουν οι 404 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Προσωρινό μπλόκο στο διαγωνισμό από το Εφετείο

Προσωρινό μπλόκο μπαίνει στο διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 404 δικαστικών υπαλλήλων, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) οι οποίοι πρόκειται να καλύψουν τις κενές θέσεις στα δικαστήρια της χώρας.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτό αίτημα προσωρινής διαταγής τριών υποψηφίων που εγκαλούσαν το ΑΣΕΠ για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία σχετικά με τον διαγωνισμό του 2017.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΙΑ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με απόφαση του διέταξε να διατηρηθεί σε ισχύ η σύμβαση εργασίας των προσωρινώς επιχόντων με βάση τον πίνακα κατάταξης του επίμαχου διαγωνισμού.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει η τρεις υποψήφιοι, ενώ η αίτηση ακύρωσης-προσφυγή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, είχε αναβληθεί η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για τις συγκεκριμένες προσλήψεις αφού είχε κριθεί αναγκαία η αναβολή γιατί είχε διαπιστωθεί ζήτημα σχετικά με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα της εν λόγω προκήρυξης (ΦΕΚ 1/23-01-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).