Το δέμα από τα ΕΛΤΑ είχε περισσότερα από τρία κιλά κοκαΐνης

Το δέμα από τα ΕΛΤΑ είχε περισσότερα από τρία κιλά κοκαΐνης

Σχηματίσθηκε δικογραφία και ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης βρίσκονται οι ελληνικές αρχές μετά τη σύλληψη 34χρονου από υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων και λοιπών ελεγχομένων προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ, των βελγικών τελωνειακών αρχών και του συντονιστικού οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών-Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν-Ε.Μ.Π) εντοπίστηκε ταχυδρομικό δέμα γεμάτο κοκαΐνη, με χώρα αποστολής το Βέλγιο.

Χθες, Δευτέρα 15-10-2018, εμφανίστηκε σε κατάστημα διανομής δεμάτων των ΕΛΤΑ 34χρονος, ο οποίος ζήτησε να παραλάβει το ταχυδρομικό δέμα. Για την παραλαβή χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία κατόχου τα αναγραφόμενα επί του δέματος στοιχεία παραλήπτη. Το δέμα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης τριών κιλών και 68 γραμμαρίων.

Με την παραλαβή του δέματος υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ τον ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε παραλάβει ακόμη ένα ταχυδρομικό δέμα με ίδια στοιχεία χρησιμοποιώντας το ίδιο πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία και ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.