Γεννητούρια με τη βοήθεια διασωστών του ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Γεννητούρια με τη βοήθεια διασωστών του ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι

Τον γύρο της Ελλάδας, μέσω των ηλεκτρονικών και διαδικτυακών ΜΜΕ έκανε, η είδηση πως δυο διασώστες του ΕΚΑΒ Ρόδου, κλήθηκαν να παραλάβουν μια ετοιμόγεννη μητέρα από το σπίτι της, για να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όμως ο μπέμπης, όπως φαίνεται, βιαζόταν… και τελικά η γυναίκα γέννησε στο σπίτι της, ένα υγιέστατο αγοράκι, με την βοήθεια των διασωστών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο στην πόλη της Ρόδου, και η είδηση έγινε γνωστή, μέσω του ιστότοπου diasostesrodou.blogspot.com.

«Κλήση για τοκετό ετοιμόγεννης γυναίκας δέχθηκε σήμερα (σ.σ. Σάββατο 13/10) το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Ρόδου με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η υπηρεσία ώστε να συνδράμει στην ασφαλέστερη διαδικασία της γέννας και τη μεταφορά μητέρας και παιδιού στο νοσοκομείο.

Κατά την έλευση του πληρώματος στο σπίτι ο τοκετός βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη και οι Διασώστες ακολουθώντας τα πρωτόκολλα και στηριζόμενοι στην εκπαίδευσή τους συνετέλεσαν στην ασφαλή διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας. Το αγοράκι παραδόθηκε υγιέστατο στην παιδιατρική», σημειώνεται στο πόρταλ και αναμεταδίδει το dimokratiki.gr.