Την τιμωρία αστυνομικών για ξυλοδαρμό δύο ντόπιων ζητάει ο Δήμος Μυκόνου

Την τιμωρία αστυνομικών για ξυλοδαρμό δύο ντόπιων ζητάει ο Δήμος Μυκόνου

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζητείται να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Την απερίφραστη καταδίκη του για τον ξυλοδαρμό δύο νεαρών κατοίκων του νησιού, με συμμετοχή αστυνομικών, εξέφρασε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, ζητώντας σε απόφαση του την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και διαμηνύοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε ανάλογες συμπεριφορές, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cyclades24.gr.

Συγκεκριμένα, το θέμα τέθηκε από τον δήμαρχο Μυκόνου στην προ ημερησίας διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

«Α. Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό σκληρής βίας εις βάρος των δύο νεαρών συντοπιτών μας. Καμμία ανοχή σε ανάλογες συμπεριφορές. Καλούμε άμεσα την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου να διερευνήσουν εις βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν τις ευθύνες σε όλα τα επίπεδα, τιμωρώντας παραδειγματικά τους ενόχους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει την πρόθεσή του να συνδράμει τα θύματα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου και με οικονομική βοήθεια αν χρειαστεί. Όχι στη συγκάλυψη. Αιτούμαστε απονομή δικαιοσύνης. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα και στις οικογένειες τους και ταχεία ανάρρωση.

Β. Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να παραβρεθούν σε μελλοντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης του νησιού».

Παρακαλούμε περιμένετε ...