«Ήθελαν νεκρό αστυνομικό στην επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας»

«Ήθελαν νεκρό αστυνομικό στην επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας»

Τι αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας

Για ανυπαρξία πολιτικής βούλησης «για τη σύλληψη αυτών των ανθρώπων», έκανε λόγο ο  Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε για «αδίστακτους δολοφόνους που ήθελαν νεκρό αστυνομικό».

Αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών αστυνομικών, ο Γενικός Γραμματέας είπε πως οι τρεις από τους συναδέλφους του πήραν εξιτήριο από το 401, ενώ ο τέταρτος παραμένει νοσηλευόμενος, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Τέλος, αναφέρθηκε σε «γυμνασμένους» δράστες που πήγαν στην Ομόνοια με γκλομπ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «στρατολόγησή τους από τους αναρχικούς». «Και εμείς καθόμαστε εδώ μοιρολατρικά…», κατέληξε.

Το χρονικό

Περίπου πενήντα άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές φαίνεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.

Αρχικά, οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.