Μέσω μηχανικών στο εξής οι συμβολαιογραφικές πράξεις

Τέλος στην ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών έρχεται να βάλει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που υπογράφει σήμερα η κυβέρνηση και αφορά την έκδοση βεβαιώσεων από μηχανικούς για συμβολαιογραφικές πράξεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μεσολαβεί το Τεχνικό Επιμελητήριο που μέχρι στιγμής διαχειρίζεται τη βάση δεδομένων με αυτά τα στοιχεία, αλλά θα γίνεται απευθείας από τους μηχανικούς. Αυτό με δεδομένη και την αναστολή λειτουργίας της βάσης δεδομένων του ΤΕΕ από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι και χθες 29 του μηνός. Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση προήλθε μετά από επικοινωνία του υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, χθες.

Το κείμενο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου έχει ως εξής:

Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα για παροχή βεβαιώσεων που εκδίδονται από διπλωματούχους μηχανικούς και αφορούν στη σύναψη συμβολαιογραφικών πράξεων χωρίς η όλη διαδικασία να «περνά» υποχρεωτικά από τη βάση δεδομένων που διαχειρίζεται το ΤΕΕ (όπως ισχύει σήμερα), θα προχωρήσει η κυβέρνηση μετά τις 17:00 σήμερα.
       

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη χρονική προθεσμία έχει δοθεί από χθες, μετά από  επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Σταύρου Καλαφάτη, με τον πρόεδρο του ΤΕΕ  προκειμένου το Επιμελητήριο να επαναλειτουργήσει τη σχετική βάση δεδομένων, της οποίας τη λειτουργία έχει αναστείλει από τις 8 Οκτωβρίου, προκαλώντας κοινωνική αναστάτωση και οικονομική αιμορραγία ύψους 1 εκ. ευρώ ημερησίως, λόγω του ότι έχει σταματήσει η σύνταξη συμβολαίων για αγοροπωλησίες ακινήτων σε όλη τη χώρα.